: گیاهان معطر و ادویه جات به خاطر طعمی که بدون کالری و چربی اضافی به غذا اضافه می کنه، واسه آدمایی که به رژیم غذاییشان اهمیت میدن از جایگاه خاصی بهره مند هستن.
 
 مجله آکا ایران: به گزارش Prevention.com، اما فواید گیاهان معطر و ادویه جات فقط محدود به دور کمرتون نمی شه. پژوهشها نشون میدن که این مواد مغذی، فواید بزرگی هم واسه مغز شما دارن؛ از جمله تقویت حافظه، کاهش اضطراب و حتی شاید مراقبت از مغز در برابر پیدایش تومور. در زیر با چند گیاه معطر و ادویه ای که اضافه کردن اونا به غذاها این فواید رو نسیبتان می کنه، آشنا میشین:

: این گیاهان تومور و فراموشی رو نابود میکنن

 

جعفری و آویشن 
یه تحقیق که تازگیاً در برزیل انجام شده، نشون میده که وجود یه مادۀ طعم دهنده به نام آپیجنتین در این سبزیجات به تقویت اتصالات میان نورونها انجامیده و حتی سلولهای ریشه ای تشویق به تبدیل شدن به نورون می کنن. با اینکه این نتایجیه که در شرایط آزمایشگاهی بدست اومده، اما محققان تصور می کنن که رژیم غذایی غنی از آپیجنین بتونه بر تشکیل سلولهای مغزی و تقویت رابطه بین اونا اثر داشته باشه که از دید تئوری می تونه به کاهش افسردگی و مشکلات فراموشی و پارکینسون منجر شه.
 
دکتر جیانا آنجلو، از دانشگاه دولتی اورگون، میگه که آپیجنین ساختاری مشابه به استروژن داره. استروژن از زمانای قدیم به عنوان ماده ای شناخته شده که در تشکیل نورونها تاثیر داره. در این مطالعه، آپجنین قادر به تقلید از استروژن بوده و نوع مشابهی از تغییرات سلولی رو ایجاد کرده.

 
بابونه 
بابونه که از افزودنیای مورد علاقۀ چای نوشانه، یه نابودگر استرس واقعی و جواب پس داده. بابونه باعث کاهش اضطراب می شه.
 

زردچوبه 
قبل اینکه بریم سر اصل مطلب، باید بدونین که ما سلولهای ایمنی ای به نام ماکروفاژها داریم که ذرات خارجی رو از بین می برن، اما در بعضی از مبتلایان به فراموشی، ماکروفاژها خوب کارشون رو انجام میدن. وقتی که ماکروفاژها خوب پاکسازی رو انجام ندن، تجمع پلاکهای آمیلویید که بنظر میاد عامل فراموشی باشه، پاکسازی نمی شه. ترکیبات خاصی در زردچوبه هست که ثابت شده می تونن میکروفاژها رو فاعل کنن و شاید بتونن پاک شدن پلاکها از مغز آدمایی که در مراحل اولیۀ فراموشی قرار دارن کمک کنن. اون چیزی که محققان هنوز به دنبال پاسخش هستن، اینه که چه مقدار زردچوبه باید به صورت عادی مصرف شه تا اثرات اون دیده شه.
 

مریم گلی 
مریم گلی ً باعث تقویت حافظه می شه. در دو تحقیق کوچیک، دادن کپسولهای عصارۀ مریم گلی به افراد باعث بهتر شدن کارکرد اونا در آزمونهای حافظه شد. دیگه پژوهشهایی که روی تاثیر عصارۀ مریم گلی روی حیوانات انجام شده نشون میده که این گیاه با جلوگیری از فعالیت یه آنزیم، باعث بهتر شدن یادگیری، حافظه و تمرکز می شه. البته یادتون باشه که مکملهای شامل این گیاه واسه بعضی از افراد، از جمله افراد دچار فشار خون بالا، خطرناکه.

 
سیر 
سیر دارای ترکیبات فعال خاصیه که می تونن سلولهای سرطانی رو بکشن. البته این نتیجه در شرایط آزمایشگاهی بدست اومده و نمیشه از اون به این نتیجه رسید که سیر حتماً می تونه سلولهای سرطانی در مغز آدم رو هم بکشه. اما به هر حال خوردنش ضرری نداره و فواید عمدۀ دیگری هم واسه بدن داره.

منبع :

Written by 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *