با این گیاهان می شه نفخ معده رو نابود کرد.گشنیز: گیاهی خوراکی و داروییه که از قسمت هوایی (برگا) و میوه اون در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی بهداشتی استفاده می شه. گشنیز از خونواده جعفری و دارای رایحه خوشی است که بیشتر آثار گیاه بیشتر به اون رابطه داره.

 

آثار این گیاه عبارتند از: مقوی معده، ضداسپاسم، ضددرد (دل درد)، ضدمیکروب، ضدقارچ، تقویت کننده قوای جنسی، هضم کننده غذا، صفراآور، آروم بخش، کم کننده قندخون، کم کننده چربی خون و کم کننده فشار خون.نعناع: گیاه معروفیه که در جهان به «مینت» مشهوره.

 

 

این گیاه دست کم 33 گونه داره که بیشتر از 15گونه از اونا در ایران هست. نعناع یکی از پرمصرف ترین گیاهان خوراکی دارویی جهان و اسانس (رایحه) اون از پرمصرف ترینا در صنایع دارویی و بهداشتی از جمله خمیر دندون هاست. از اسانس نعناع (روغن معطر اون) واسه ساخت داروهای ماساژدرمانی فت و فراوون استفاده می شه.

 

2 نوع نعناع به اسمای «نعناع فلفلی» و «نعنای قمی» در ایران مصرف بیشتری دارن. اجناس گیاهی نعناع به صورت تازه، خشک، عصاره، عرق گیاهی، چای کیسه ای و تنتور استفاده میشن. البته این گیاه آثار قوی و ایده آل ضدنفخ، ضددرد (دل درد) و ضداسپاسم داره و بسیار زوداثره.بادرنجبویه: گیاهیه از خونواده نعناع که از نظر شکل ظاهری شباهت زیادی به نعناع داره ولی بوی اون فرق داره.

 

 

این گیاه که از گیاهان خوراکی- دارویی پرمصرف دنیاست به نام ملیسا هم مشهوره و از زمانای قدیم در خیلی از نقاط دنیا به عنوان ضدنفخ، ضدتب و معرق مورداستفاده قرار میگیره. مهم ترین آثار بادرنجبویه که از نظر علمی به اثبات رسیده، آثار ضددرد، ضدباکتری، ضدویروس تبخال، ضدهیستامین، ضدتب، ضدنفخ، آروم بخش،

 

خواب آور، مقوی قلب، مقوی معده و ضداسپاسمه.از گیاهان دیگری که مصرف بالا و خواص مشابهی با نعناع، گشنیز و بادرنجبویه دارن شامل زیره سبز و مشکی (از دانهاشون استفاده می شه)، دارچین (از پوست درخت به دست میاد)، هل (دانه های گیاه) و جوزبویا (میوه گیاه) رو میشه نام برد که همه اسانس (رایحه) داره و به غیر از مصرف واسه درمان سوءهاضمه، دارای آثار به درد بخور دیگری هم هستن.

.

منبع : parsnaz.ir

Written by 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *